Maastrichtse gaat Draaksteken 2016 regisseren

Beesel Nieuws

Geheel in Middeleeuwse stijl werd de Maastrichtse Jolanda Jonkers zaterdagochtend bekendgemaakt als regisseur van het het Draaksteken 2016. Om het regisseurschap officieel te bezegelen, ondertekenden de regisseur en de voorzitter van het Draaksteken de samenwerkingsovereenkomst voor het oog van het publiek.

Jonkers studeerde in 2004 af aan de Toneelacademie in Maastricht, het is voor haar het eerst om de honderden deelnemers te regisseren, eerder regisseerde ze een Flashmob van z’n 350 tot 400 deelnemers. Jolanda volgt Cees Rullens op die eerder het Draaksteken in Beesel en op de Floriade regisseerde. Het 7-jaarlijkse evenement vindt plaats in de periode van 12 tot 21 augustus. Het is voor het eerst in de bijna driehonderdjarige geschiedenis van het Beeselse Draaksteken dat een vrouw de artistieke leiding krijgt over de honderden deelnemers.

[embedplusvideo height=”388″ width=”640″ editlink=”http://bit.ly/1c6oNqM” standard=”http://www.youtube.com/v/twHzvD57Lns?fs=1″ vars=”ytid=twHzvD57Lns&width=640&height=388&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=0&chapters=&notes=” id=”ep9589″ /]
Tummers advertentie

Tagged