Kerktoren in Offenbeek brokkelt af

Nieuws Offenbeek

De kerktoren in Offenbeek is langzaam aan het afbrokkelen door betonrot. Zondagmiddag vielen stukken beton van de toren af, de gemeente heeft de omgeving van de toren afgezet. Volgens omwonende zouden stukken zijn afgebroken die een aantal jaren geleden zijn aangebracht toen de toren werd gerenoveerd. Meer delen van de toren vertonen sporen van betonrot en scheuren, dankzij de storm van zondagavond en maandagochtend waaide de losse stukken de toren uit.

Het kerkbestuur gaat bekijken wanneer de schade hersteld kan worden. Ook wordt er overlegd met het bisdom in Roermond en de verzekering over de eventuele kosten. Het pad naast de toren is voor onbepaalde tijd afgesloten uit vrees dat er nog meer brokstukken vallen.

[embedplusvideo height=”388″ width=”640″ editlink=”http://bit.ly/19MPPTS” standard=”http://www.youtube.com/v/LA5Aw0MHGLc?fs=1&hd=1″ vars=”ytid=LA5Aw0MHGLc&width=640&height=388&start=&stop=&rs=w&hd=1&autoplay=0&react=0&chapters=&notes=” id=”ep4349″ /]

Foto’s: David Dunnaway
Tummers advertentie