Valsgeld ingeleverd tijdens sluitingsfeest Kikaradio

Nieuws Reuver

Bij het tellen van de totale opbrengst is vals geld opgedoken, het gaat om het geld dat tijdens de feestavond is binnengekomen bij de bonnenverkoop. De opbrengst uit de bonnenverkoop zou z’n 360 euro bedragen, daaruit blijkt minimaal 100 euro vals te zijn. “Wij hadden een leuke deal met Café Friends, per consumptie (1,80) ging 30 cent naar het goede doel. Wij hebben het café al ingelicht, mogelijk dat er meer vals geld in omloop is.” Er is aangifte gedaan bij de politie en de briefjes zijn in beslag genomen. De bank heeft bij het storten 3 briefjes in eigen onderzoek genomen, het is daardoor niet duidelijk wat de totale ‘schade’ is.

De politie heeft laten weten dat de briefjes door een landelijke recherche onderzocht worden. Het is achteraf gezien voor de organisatie wel iets geweest wat voorkomen had kunnen worden, “iets voor de volgende keer. Het is zuur dat mensen misbruik maken van een goed initiatief om zo geld te verzilveren, blijkbaar is niemand meer te vertrouwen, zelfs in Reuver niet“.

Het is niet duidelijk of er in de collectebussen ook vals geld is gestopt, hoewel het onwaarschijnlijk is aangezien de dader daar zelf geen financieel voordeel mee heeft. Stichting Kika moet nog de totale opbrengst bekend maken, de verzegelde collectebussen zijn opgestuurd, de organisatie verwacht de totale opbrengst in de nabije toekomst door te krijgen.

Bovenste is nep, onderste is echt.

Deze actie wordt onder andere mede mogelijk gemaakt door:

Tummers advertentie