Mogelijk toch subsidie stop voor RTV Beesel

Gem. Beesel

Het voortbestaan van RTV-Beesel stond sinds juni op losse schroeven, toen de gemeenteraad moest beslissen of de omroep meer geld krijgt dan het minimum. Toen kreeg de omroep een kans om een plan op te stellen om het extra nodige budget van 20.000 euro zelf te laten vullen. Dat plan moest voor november uitgewerkt zijn, volgens de PvdA fractievoorzitter is dat nog niet het geval. En ziet daarom geen mogelijkheden om 50.000 euro per jaar uit te blijven trekken voor de omroep.

De VLP liet tijdens de algemene beschouwingen weten teleurgesteld te zijn over het resultaat van de omroep. De PvdA heeft daarop laten weten een voorstel in te dienen om de subsidie voor 2014 te schrappen. Donderdagavond worden de algemene beschouwingen voortgezet.

Volgens een anonieme bron die binnen de organisatie heeft gezeten, zou de omroep momenteel in financieel zwaar weer verkeren, waarbij ook een deurwaarder betrokken zou zijn. Doordat er te weinig geld binnenkomt kan de omroep bepaalde rekeningen niet voldoen. De omroep was donderdagavond niet bereikbaar voor commentaar.  Eerder heeft de omroep laten weten dat de subsidie van 20.000 euro te weinig is om het huidige aanbod van uitzendingen op radio en televisie mogelijk te maken. Als de gemeente de subsidie intrekt voor de omroep, betekent dat het einde voor RTV-Beesel. In een onlangs gepresenteerd rapport, zou de omroep een voldoende scoren op het aanbod van uitzendingen binnen de gemeente.

De OLON, organisatie achter de alle lokale omroepen in Nederland heeft laten weten dat van de 290 omroepen er over een aantal jaar nog maar 50 a 60 over blijven. Dat komt omdat er bezuinigd wordt op de omroepen, die moeten dan noodgedwongen fuseren. Onlangs zijn er al verschillende omroepen in de regio gaan samenwerken, RTV Beesel en RTV Roermond doen niet mee aan die samenwerking.

Tummers advertentie