Gevaar rondom kerktoren Offenbeek nog niet geweken

Nieuws Offenbeek

Rondom de kerktoren in Offenbeek is het nog altijd gevaarlijk, vorig weekend vielen daar betonblokken naar beneden. De kerktoren heeft last van betonrot waardoor scheuren ontstaan en zelfs stukken beton los laten. De gevallen brokstukken zijn door het kerkbestuur verwijdert. De kans bestaat echter wel nog dat er nog meer losse stukken beton vast zitten aan de toren. De gemeente heeft laten weten dat het lokale kerkbestuur verantwoordelijk is voor het onderhoud van de toren.

Pastoor Houwman heeft laten weten tegenover Ruiver.nl dat er op zeer korte termijn bekeken gaat worden hoe de staat van de toren is. “Daarna wordt bekeken of het de moeite waard is om de toren te repareren” aldus Houwman. Op de vraag of het gebouw in het ergste geval gesloopt moet worden laat de pastoor weten “dat weet ik niet, ik ken de situatie niet“. Nadat de Pastoor het bericht binnen kreeg dat er brokstukken uit de toren zijn gevallen zegt hij erg geschrokken te zijn, en opgelucht dat er niemand gewond is geraakt.

Zodra dat onderzoek is geweest kan men een begroting opmaken en de herstel werkzaamheden beginnen. De gemeente heeft een overleg aangevraagd met het Bisdom en het kerkbestuur om een vinger aan de pols te houden.

Tummers advertentie