Kind (3) en dader dood na gijzeldrama

112 Nieuws Offenbeek

Na de gijzeling in Offenbeek zijn in de woning twee doden gevonden. Volgens de politie gaat het om de schutter en het 3 jarig kind. De man stond eerder op de ochtend n een kogelvrij vest aan de deur van zijn ex-partner en dreigde het 3-jarig kind iets aan te doen.  Een slachtoffer, de moeder van het kind is naar het ziekenhuis in Venlo gebracht, daar is zij geopereerd aan een schotwond in haar been.

De politie stelt dat de man in het contact met de politie aangaf gefrustreerd te zijn over een bezoekregeling met betrekking tot zijn dochtertje. Hij was bewapend met een Uzi-machinepistool en een handgranaat. De burgemeester Petra Dassen noemt deze gebeurtenis een “Zwarte dag voor de gehele gemeenschap” (klik hier voor haar reactie).

Scherpschutters installeerden zich ’s middags op de daken rondom het huis waar de schutter zich verschanste. Een buurman zag hoe de man en zijn ex op straat in het bijzijn van het kind in een worsteling waren verwikkeld. De man schoot de vrouw neer en vluchtte daarna met het kind de woning in. ,,Je krijgt het kind nooit meer te zien”, riep de schutter naar verluidt nog naar zijn gewonde ex.

Hij dreigde met geweld als de politie zou overgaan tot een inval, maar stelde geen eisen. De man verklaarde dat hij een half uur tijd de tijd wilde hebben om te knuffelen met zijn dochtertje.
Om 12.30 uur zou de man naar buiten komen, maar tot 15.00 uur vernam de politie niets meer van de man. Daarop besloot de politie de woning binnen te vallen. Op de eerste verdieping werden toen de lichamen van de man en het dochtertje aangetroffen. De politie veronderstelt dat zij door kogels om het leven zijn gekomen.

De vermoedelijke dader is een man uit Roermond, geboren in 1969. Hij werd in 2005 veroordeeld voor een delict. De politie wilde niet zeggen om welk delict het gaat. De man kwam in september in het zicht van diverse diensten vanwege de omgang met zijn kind.

Een groep burgers wil mogelijk een stille tocht organiseren voor het 3-jarig slachtoffertje. Op facebook en twitter zijn vele geschrokken na het drama dat zich afspeelde in de wijk Zonnedauw. De gehele persconferentie is te zien via ons YouTube kanaal, klik hier voor de video.

[embedplusvideo height=”388″ width=”640″ editlink=”http://bit.ly/1dQoGkQ” standard=”http://www.youtube.com/v/GIx-Sl50jVM?fs=1&hd=1″ vars=”ytid=GIx-Sl50jVM&width=640&height=388&start=&stop=&rs=w&hd=1&autoplay=0&react=0&chapters=&notes=” id=”ep6820″ /]

 

Tummers advertentie

Tagged