Gezinscoaches voor basisschool de Triolier

Nieuws Offenbeek

Op de basisschool in Reuver die donderdag werd ontruimd vanwege de fataal afgelopen gijzeling van een 3-jarig meisje, zijn vrijdag gezinscoaches aanwezig. De coaches gaan onder meer met docenten praten over hoe ze de gijzeling bespreekbaar kunnen maken, zei burgemeester van Beesel Petra Dassen donderdagavond tegen de regionale omroep L1.
De omwonenden van de woning aan de Zonnedauw waar de dader zich met het meisje in verschanste kunnen ondertussen weer terug naar hun woning. Direct omwonenden zullen zich hierbij wel moeten legitimeren, zei Dassen na afloop van een informatiebijeenkomst voor buurtbewoners.

De bijeenkomst is door bijna tweehonderd buurtbewoners bezocht. De sfeer was volgens Dassen bedrukt. “Mensen zijn aangeslagen. Ze hebben de hele dag in een situatie gezeten, waar ze nooit bij hebben stilgestaan dat die hier zou kunnen gebeuren.” De omwonenden waren vol ongeloof, gaf de burgemeester aan.

Tummers advertentie

Tagged