Fors meer fietsendiefstallen en zakkenrollerij in Venlo

112 Regio Venlo

Het aantal fietsendiefstallen en gevallen van zakkenrollerij is in de eerste negen maanden van dit jaar al fors hoger dan in heel 2012. Dit blijkt uit een gemeentelijke rapportage over het Veiligheidsbeleid van de eerste negen maanden van dit jaar in Venlo.

De eerste drie kwartalen van dit jaar werd er in de gemeente Venlo al 1049 keer aangifte gedaan van fietsendiefstal, tegenover 912 keer vorig jaar. 968 mensen werden bovendien slachtoffer van zakkenrollers. Dit was in 2012 808 keer over het hele jaar.

Het rapport stelt verder dat het aantal woninginbraken in Venlo al stijgt sinds 2010. Vorig jaar werd er 356 keer ingebroken in woningen. De teller na negen maanden staat voorlopig op 321. De stijging is een ontwikkeling die ook landelijk te zien is. In Blerick is ook een opvallende toename (vorig jaar negentig keer, nu 139) te zien van diefstal uit schuurtjes of garageboxen.

Omdat met name woninginbraken een grote impact hebben en bepalend zijn voor het veiligheidsgevoel van mensen, behoort de aanpak hiervan tot de prioriteiten van gemeente en politie. Een deel van die aanpak ligt in preventie en voorlichting van burgers.

Tummers advertentie