“Zij betekende alles voor hem”

Nieuws Offenbeek

De man die donderdag zijn eigen dochter om het leven bracht was een uit de hand gelopen actie volgens bekende. Een van hen wilde anoniem het verhaal kwijt tegenover Ruiver.nl over de andere kant van de vader die alles deed voor zijn kinderen.

Het koppel dat samen een kindje kreeg waren sinds augustus dit jaar uit elkaar, de redenen daarvan was dat er iets was gebeurt waardoor er een flinke ruzie tussen beide ontstond. De moeder werd elders opgevangen in de regio waarna ze later bij haar ouders op de Zonnedauw in Reuver introk. De vader was zo gehecht aan zijn dochter dat hij haar graag zo veel mogelijk wilde zien. Zo zou hij haar elke week een uurtje mogen zien. “De moeder werkte steeds het wekelijks bezoek tegen sinds dat ze uit elkaar waren, waardoor hij gefrustreerd raakte” aldus een bekende van de twee.

De vader die een verleden had bij politie en justitie vanwege vermogens delicten etc, is op het goede pad gekomen nadat hij samen is gegaan met het de vrouw waarmee hij een kindje kreeg. Vrienden omschrijven hem ook als een ‘kindervriend‘ die veel bij zijn kinderen is. Twee kinderen die hij al had uit een andere relatie wonen bij zijn ex-vriendin waar hij zelf ook de meeste tijd doorbracht sinds dat de twee uit elkaar zijn na de ruzie in augustus. Daarvoor was hij ook vaak bij zijn ex-vriendin vanwege zijn kinderen, omdat daar een pleintje is waar de kinderen vaak speelden “Hij kon makkelijk de gehele dag met de kinderen in de speeltuin rond hangen“.

Omdat hij zijn dochter niet tot nauwelijks kon zien raakte hij gefrustreerd en boos, “waardoor hij het gevoel kreeg dat alles hem tegen zat“. Waarom hij die bewuste donderdag met een vuurwapen naar het adres aan de Zonnedauw is gegaan is niet duidelijk. Ook is niet duidelijk hoe hij aan het wapen is gekomen, het kan zijn dat hij dat al langer had of eventueel kort voor het drama gekocht heeft in het ‘donkere circuit‘.

Volgens de politie zou hij aan het eind van de ochtend bij zinnen zijn gekomen tijdens de onderhandelingen om naar buiten te komen. Waarom hij daarna alsnog zelfmoord pleegt is voor de politie nog een raadsel en heeft het in onderzoek, volgens de politie chef zou wel hebben aangegeven te denken aan zelfmoord. De nabestaande van beide families hebben een groot verlies te verwerken. Een dochter, klein dochter, zusje en zoon zijn door de gebeurtenis verloren. Aanstaande dinsdag (12 november) is er een stille tocht voor het overleden meisje. “Beide families wensen verder de rust om het verschrikkelijke drama op een gepaste manier de verwerken“.

Tummers advertentie