Honderden deelnemers aan stille tocht

Nieuws Offenbeek

Dinsdagavond verzamelde zich honderden mensen zich bij de Schakel in Reuver voor de stille tocht. De burgemeester heeft na afloop laten weten dat er z’n 1200 personen in de stoet door Offenbeek hebben deelgenomen. Voorop in de stoet droeg iemand een lampion die het meisje nog heeft gemaakt.

De stille tocht werd georganiseerd door de familie van het vermoorde meisje. De gemeente heeft de familie daarmee geholpen. Eerder kwamen er al initiatieven vanuit de samenleving voor een stille tocht.

De tocht had de woning waar het drama donderdagochtend gebeurde als middelpunt. Vele lieten een bloemetje achter. De familie had gevraagd aan deelnemers om zoveel mogelijk roze aan te doen, daar werd ook massaal gehoor aangegeven. Op verzoek van de familie las de burgemeester een gedicht voor.

[embedplusvideo height=”388″ width=”640″ editlink=”http://bit.ly/1i6MhR0″ standard=”http://www.youtube.com/v/iBpeLIfcL1o?fs=1&hd=1″ vars=”ytid=iBpeLIfcL1o&width=640&height=388&start=&stop=&rs=w&hd=1&autoplay=0&react=0&chapters=&notes=” id=”ep3757″ /]
Tummers advertentie