Aanhoudingen na bestorming woningstichting

Regio Venlo

De politie heeft dinsdagavond nog twee personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de openlijke geweldpleging. In totaal zijn er nu zeven personen aangehouden nadat deze vanmiddag het gebouw van woningstichting Woonwenz in Venlo hadden bestormd, waarbij een drietal beveiligers en een politiemedewerker werden mishandeld.

Politie hield direct na het incident al twee personen aan. Aan het einde van de middag werden na onderzoek nog drie personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de openlijke geweldpleging. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen worden verricht

Aanleiding van de bestorming zou zijn dat eerder op die dag een woonwagen aan de Bisschop Hoensbroeckstraat werd verwijderd omdat die er illegaal zou staan. De ontruiming is gevolg van een uitspraak van de rechtbank in Roermond op 16 oktober.

Tummers advertentie