Sportief weekeinde bij Manege de Grensstreek

Regio Venlo Sport

Afgelopen weekend 16 en 17 november werden onder zeer grote belangstelling van liefhebbers, supporters en overige bezoekers in Manege de Grensstreek in Belfeld de finale wedstrijden georganiseerd van het Nederlands Kampioenschap Horseball voor paarden- en ponyteams. Tevens speelden ook teams uit Belgiƫ, Duitsland en Frankrijk vriendschappelijke wedstrijden.

De Venlose amazones Aniek Simons, Daniƫlle Hendrikx, Elise de Grijs, Estelle Stappen, Julie Huijs en Lindy van Es van het ponyteam Manege Venlo wonnen in een spannende finale de laatste 2 wedstrijden van het seizoen waardoor het kampioenschap werd behaald.

Horseball
Horseball is een teamsport dat bestaat uit 4 ruiters te paard en 2 reservespelers. Zoals bij andere balspelen moet er gescoord worden in het doel van de tegenstander. De ruiters te paard moeten dit doen met een gewone maat bal waar handvatten aan zitten in een doel wat 3,5 meter boven de grond hangt. Deze discipline vergt veel handigheid en lenigheid van de ruiter en snelheid van de paarden. Het spel richt zich zowel tot mannen als tot vrouwen, want het is een gemengde sport.

Over het weekeinde gezien werden een 1000 tal bezoekers getuige van spannende en spectaculaire finale wedstrijden.Ook bij Manege de Grensstreek zal er in de toekomst zeker aandacht aan deze tak van de ruitersport worden besteed.

Tummers advertentie