Stekker definitief uit lokale omroep

Gem. Beesel Nieuws

Tijdens de raadsvergadering over de begroting van 2014 heeft de raad besloten om de subsidie aan RTV-Beesel definitief in te trekken. De omroep had €50.000 per jaar nodig om het hoofd boven water te kunnen houden, een deel (€20.000) van het geld zou volgens de begroting van de omroep gebruikt worden als salaris voor de hoofdredacteur. Die verdiende afgelopen jaren z’n 22.000 euro salaris van gemeenschapsgeld per jaar.

Dat kwam bij verschillende partijen verkeerd aan en wilden graag zien dat de omroep dat zelf binnen haalden door middel van advertenties. In de zomer werd de opdracht aan de omroep gegeven om zelf zo veel mogelijk geld uit advertenties te halen, begin november bleek dat er geen vooruitgang was.

Wat er precies gaat gebeuren met de plek van de omroep is niet duidelijk. De omroep krijgt enkel nog de ‘zorgplicht’-bijdrage (8400 euro per jaar) die de gemeente wettelijk verplicht is te geven. Onduidelijk is hoelang ze dat kunnen volhouden als ze 50.000 euro per jaar nodig denken te hebben. De kans is klein dat er een nieuwe omroep wordt opgericht, over een aantal jaar moeten alle omroepen fuseren waardoor er tussen de 50 en 100 over blijven. De OLON (Organisatie achter alle omroepen) wil met de fusering ‘streek omroepen’ realiseren. De OLON wil daar in medio 2014 al mee beginnen, en zou totaal drie jaar moeten duren om alle omroepen te fuseren.

Ruiver.nl is voor de gehele gemeenschap de enige plek voor de lokale actualiteiten in de regio. Binnenkort komt er een mobiele app beschikbaar om het laatste nieuws en activiteiten binnen de gemeente te kunnen volgen. Net als vele verenigingen kan ook Ruiver.nl vrijwilligers gebruiken om het team te versterken. Met een team kunnen wij in de toekomst meer betekenen voor de gemeenschap. Mail ons voor meer informatie op info@ruiver.nl.

Tummers advertentie