Venlo verkozen tot beste binnenstad van Nederland

Regio Venlo

Venlo is de beste binnenstad van Nederland

Het Platform Binnenstadsmanagement heeft Venlo verkozen tot beste binnenstad van Nederland onder de categorie: middelgrote binnensteden.

Genomineerd worden tot de beste binnenstad van Nederland is een kwaliteitslabel. Alle facetten van de binnenstad worden tijdens de beoordeling en jurering onder de loep genomen. Het uitgangspunt is de ontwikkeling die een binnenstad in een periode van twee tot drie jaar heeft doorgemaakt.

In de afgelopen jaren heeft de binnenstad Venlo een mega metamorfose ondergaan. Niet alleen op ruimtelijk gebied, maar ook qua functionaliteit. De jury van het Platform Binnenstadsmanagement heeft onder andere gekeken naar de diversiteit van landelijke ketens en naar (nieuwe) lokale ondernemerschappen. Verder was de jury enorm gecharmeerd van de Maasboulevard en het flexibel bestemmingsplan. Er bestaat namelijk een Shifting Balances / Retail 2.0 plan waarmee panden volgens een omzet gerelateerde huur aangeboden kunnen worden. Hiermee wordt leegstand zoveel mogelijk vermeden en krijgen kleinere retailers de kans om zich te vestigen in de binnenstad. Dit resulteert weer in vernieuwing en diversiteit voor het publiek. Verder is de Maaspoort vernieuwd, en is er nieuw leven in het Kloosterkwartier en cultuurpodium Domani geblazen. Ten slotte is de bereikbaarheid van de binnenstad  verbeterd door de recent gebouwde tunnel bij het Koniginneplein, vlakbij het station.

Venlo mag de titel ‘Beste Binnenstad van Nederland’ dragen tot 2015.

Voorgaande jaren:
Beste binnensteden van Nederland onder de categorie ‘middelgrote binnensteden’
2011-2013 Hoogeveen
2009-2011 Roermond
2007-2009 Bergen op Zoom
2005-2007 Zutphen

Tummers advertentie