Bieb gaat ruimte verhuren om kosten te besparen

Reuver

De Reuverse bibliotheek gaat een deel van haar onderkomen verhuren om kosten te besparen, dat heeft de Limburger zondag laten weten. Ook zou betaald personeel uren moeten gaan inleveren.

De bibliotheek moet het komende jaren doen met minder subsidies. De gemeente gaf de bieb een aantal jaar geleden nog 250.000 euro per jaar, dat zal uiteindelijk 200.000 euro per jaar worden. Daarbovenop komt nu dat ook de provincie met ingang van 2015 een geldpotje schrapt waarmee bibliotheken in kleine kernen worden gesteund.

Er is reeds een plan gemaakt wat de bibliotheek komende jaren kan betekenen voor de samenleving. Volgens de Limburger zou het zwaartepunt te komen liggen op maatschappelijke functies, zoals huiswerkbegeleiding, cursussen, taalontwikkeling en ontmoeting.

In dat plan staat dat de hoofdvestiging, in de kern van Reuver, openblijft. Twee basisscholen in de gemeente hebben inmiddels een uitleenpunt van boeken; op termijn komt er een extra uitleenpunt bij Bosdael, voor de basisschooljeugd en voor ouderen” aldus de bieb tegenover de krant.

Tummers advertentie