Scholen in de regio beoordeeld

Nieuws Regio Peel en Maas Regio Roermond Regio Venlo

Twee opleidingen van de middelbare scholen in de regio zijn beoordeeld met een tien op de zogenaamde lijst van Dronkers. Dat zijn de havo’s van het Bisschoppelijk College Broekhin in Roermond en de vmbo-basis van Citaverde in Roermond. De ‘slechtste’ middelbare opleiding van de regio en Limburg is de vmbo-k van het Blariacum College in Venlo, die krijgt van Dronkers het cijfer 2.

Het Broekhin college in Reuver krijgt een 8,0 van de onderzoeker, de locatie in Swalmen een 7,3 gemiddeld voor de opleidingen. Het Bouwens college in Panningen krijgt 8,5 gemiddeld.

Jaap Dronkers is onderwijssocioloog en als hoogleraar verbonden aan de Universiteit Maastricht. Hij beoordeelt al 16 jaar de prestaties van middelbare opleidingen met een cijfer tussen de 1 en 10. Dat doet hij onder meer op basis van de cijfers van het eindexamen.

Tummers advertentie