Twee Venlo’s restaurants behouden Michelinster

Regio Venlo

Restaurants Aubergine in Steyl en Valuas in Venlo behouden hun Michelinster in 2014, dat is te lezen in de nieuwe Michelingids die vandaag werd gepresenteerd in Maastricht. Valuas en Aubergine kregen hun ster allebei in 2006, in de loop der jaren hebben ze die weten te behouden.

Nederland telt één nieuw driesterrenrestaurant, De Leest in het Gelderse Vaassen. Daardoor zijn er in 2014 twee Nederlandse restaurants die het hoogste aantal sterren hebben. Er zijn negen restaurants met één ster bijgekomen en drie restaurants kregen hun tweede ster. In totaal telt Nederland nu 105 sterrenzaken.

De Michelinster is een aanduiding voor restaurants met een goede tot zeer goede keuken en een correcte bediening in de befaamde Rode Gidsen van de bandenfabrikant Michelin. Een beperkt aantal restaurants in elke gids wordt aangeduid door drie, twee of één sterren. Deze gelden als belangrijke waardebepaling voor gastronomische kwaliteit. Michelin begon reeds in 1900 met het uitgeven van gidsen om chauffeurs te wijzen op restaurants en hotels in Frankrijk. Deze gidsen waren alle kosteloos. Het verhaal gaat dat de gebroeders Michelin een garage bezochten en zagen dat hun gidsen werden gebruikt als ondersteuning van werkbanken. Rond 1926 introduceerde men dan de gids met de eerste ster voor restaurants. Later in de jaren dertig werden de tweede en derde ster toegevoegd.

Tummers advertentie