Huiszoeking Tegelen vanwege criminele activiteiten

Regio Venlo

De politie heeft een woning onderzocht aan de Venloseweg in Tegelen in het kader van het project ‘Afpakken’. In dit project worden dure spullen afgepakt die verkregen zijn door criminele activiteiten. In de woning zou een schoonheidssalon gevestigd zijn. Het OM, de politie en andere opsporingsdiensten werken hierbij nauw samen.

Project
Het OM en de politie hebben vorig jaar bijna 50 miljoen euro afgepakt van criminelen. Dat is 11 procent meer dan de 44,6 miljoen aan crimineel vermogen die opsporingsdiensten in 2011 van misdadigers afpakten. Twee jaar geleden is 20 miljoen euro vrijgemaakt voor het project ‘Afpakken’, waarin OM, de politie en andere opsporingsdiensten samenwerken. Dit project moet uiteindelijk 60 miljoen euro opleveren. Samen met de ’traditionele’ ontnemingen en boetes, moet het er in 2018 op neerkomen dat jaarlijks 100 miljoen euro van misdadigers wordt afgepakt.

Verdere informatie over de huiszoeking in Tegelen volgt..

Tummers advertentie