Man aangehouden voor witwassen

Regio Venlo

Eerder vandaag werd er een huiszoeking gedaan door de politie aan een woning op de Venloseweg in Tegelen.
Tijdens de huiszoeking heeft de politie een man aangehouden en diverse goederen in beslag genomen.

De politie heeft een geldbedrag van €19.500 aan contanten, personenauto en verdovende middelen in beslag genomen.
De 32-jarige bewoner wordt verdacht van witwassen en het in bezit hebben van verdovende middelen. Deze doorzoeking vond plaats in het kader van de Patseraanpak, een onderdeel van het programma Afpakken. 

Project
Het OM en de politie hebben vorig jaar bijna 50 miljoen euro afgepakt van criminelen. Dat is 11 procent meer dan de 44,6 miljoen aan crimineel vermogen die opsporingsdiensten in 2011 van misdadigers afpakten. Twee jaar geleden is 20 miljoen euro vrijgemaakt voor het project ‘Afpakken’, waarin OM, de politie en andere opsporingsdiensten samenwerken. Dit project moet uiteindelijk 60 miljoen euro opleveren. Samen met de ’traditionele’ ontnemingen en boetes, moet het er in 2018 op neerkomen dat jaarlijks 100 miljoen euro van misdadigers wordt afgepakt.

 

Tummers advertentie