Pech op de snelweg levert gestolen scooter op

Gem. Beesel Regio Venlo

Belfeld – Zondagmiddag werden na een pechgeval in de tunnelbuis op de A73 bij Swalmen twee, vermoedelijk gestolen, scooters van een aanhangwagen gereden. Twee van de vier inzittenden van de auto met pech reden erop weg. Een van hen wist te ontkomen via de afrit Beesel. De tweede verdachte (20) kon even later wel worden aangehouden. De tunnel werd uit voorzorg enige tijd afgesloten.

Agenten die bij de toerit van Belfeld stonden, zagen rond 14.45 uur de tweede verdachte met zijn scooter de afrit Belfeld nemen. Omdat de verdachte de agenten ook zag, keerde hij weer en reed tegen het verkeer in de A73 op. Daar gooide hij zijn scooter op de vluchtstrook, stak de A73 over en rende verder. Even later kon hij door agenten in de buurt worden aangehouden. De motorscooter bleek te zijn gestolen in Duitsland. Twee mannen (18 en 20) die met de auto met aanhangwagen ondanks de pech alsnog probeerden te ontkomen, werden even later in Roermond aangehouden. Alle verdachten zijn afkomstig uit Nijmegen.

Getuigenoproep

De vierde verdachte ontkwam met de – vermoedelijk gestolen – scooter via de afrit Beesel. De politie wil graag weten via welke route hij is gevlucht. Mochten mensen informatie hebben over de vluchtroute of andere informatie dan kunnen zij bellen via het telefoonnummer 0900 – 8844 (lokaal tarief). Anoniem kan ook via 0900 – 8000 (gratis).

Tummers advertentie