Flinke cheque voor Rodi Feller (14)

Nieuws Reuver Sport

De 14-jarige Rodi Feller uit Reuver heeft maandagavond een flinke cheque in ontvangst mogen nemen van Rockwool na een sponsoractie. Rodi is ondanks zijn beperking dat hij in een rolstoel zit fanatiek in rolstoelhockey. Met gemak houdt hij de bal onder controle met zijn hockeystick, alleen zij rolstoel kan het allemaal niet meer bij houden. Zo komt het volgens Rodi vaker voor dat hij wordt ingehaald door andere spelers tijdens een wedstrijd, en als je op topklasse speelt is dat niet fijn.

Daarvoor heeft hij een snellere en wendbaardere elektrische rolstoel nodig, bijkomend probleem is dat hij zijn huidige sport rolstoel moet inleveren. Z’n sportrolstoel is niet goedkoop, om het niveau van de hoofdklasse te kunnen volgen moet hij een rolstoel van 15.000 euro aanschaffen. De ‘oude’ is namelijk nog van zijn vorige Hockeyclub Blerick, hij speelt nu voor de hoofdklasse Meyra Isva in Arnhem.

Het bedrag wilde Rodi zelf bij elkaar halen, zo deed hij mee met een sponsoractie waar hij voor ieder doelpunt een bedrag kreeg van sponsoren. Einde van de dag had hij al 1300 euro bij elkaar gescoord. Ook bedacht hij een flyer actie dat onverwachts groot uitpakte. Met de flyers werd z’n 3000 euro bij elkaar gesprokkeld, totdat de over buurman van Rodi, namelijk Frank Teunissen een van de flyers bij zijn baas van het Roermondse bedrijf Rockwool onder ogen lag.

Die wilde graag Rodi helpen en vroeg zijn personeel om te kiezen tussen een kerstpakket of de waarde daarvan te sponsoren zodat hij dichter bij het doel komt om zijn sport rolstoel aan te kunnen schaffen. Maandagavond kwam een delegatie van Rockwool naar Reuver om de uiteindelijke cheque te overhandigen, 10.000 euro, tranen van geluk over de wangen van Rodi en zijn familie. z’n enorm bedrag hadden zij niet verwacht.

De droom van Rodi komt verder uit, de nieuwe rolstoel is een feit, de sportwereld gaat verder voor hem open. Wie weet doet hij volgend jaar mee aan het WK in M√ľnchen, of ooit aan de Paralympics.

Foto: David Dunnaway
Tummers advertentie