RTV Beesel stopt met televisie uitzendingen

Gem. Beesel

De lokale omroep RTV Beesel stopt met televisie uitzendingen, dat hebben zij maandag bekend gemaakt. De redenen daarvan zou zijn omdat de gemeente niet meer geld wil uitgeven dan de zorgplicht. De omroep zal zich voorlopig dan ook beperkten radio uitzendingen. De omroep zou 50.000 euro per jaar nodig hebben om te kunnen functioneren als lokale omroep, z’n 20.000 euro zou besteed worden als salaris voor de hoofdredacteur.

Eerder besloot RTV Beesel al om de uitzendingen van Gewoon-Lokaal niet meer uit te zenden, Gewoon-Lokaal is een actualiteitenprogramma uit de regio Beesel-Reuver. In dit programma staan lokaal nieuws, lokale muziek, lokale verenigingen, lokale evenementen en een breed scala van lokale onderwerpen en ontwikkelingen centraal. Kortom, het ‘lokale’ is de drijvende kracht. De uitzendingen zijn voorlopig terug te zien via de website: www.Gewoon-Lokaal.nl

Onlangs werd besloten dat de gemeente enkel nog de zorgplicht-bijdrage zal overmaken naar de omroep, een bedrag van 8400 euro per jaar. Onduidelijk is hoelang ze dat kunnen volhouden als ze 50.000 euro per jaar nodig denken te hebben. De kans is klein dat er een nieuwe omroep wordt opgericht, over een aantal jaar moeten alle omroepen fuseren waardoor er tussen de 50 en 100 over blijven. De OLON (Organisatie achter alle omroepen) wil met de fusering ‘streek omroepen’ realiseren. De OLON wil daar in medio 2014 al mee beginnen, en zou totaal drie jaar moeten duren om alle omroepen te fuseren.

Tummers advertentie