Gevaarlijke wind tijdens de avondspits

Gem. Beesel Regio Peel en Maas Regio Roermond Regio Venlo

In het noorden van het land geeft het KNMI een officieel weeralarm af, in Limburg enkel een waarschuwing voor zware windstoten tot 100km/h. De harde wind kan tijdens de avondspits voor problemen zorgen, wees daarvoor ook voorbereid.

Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers voor gevaarlijke rijomstandigheden tijdens de avondspits. Er moet rekening worden gehouden met obstakels op de weg, zoals omgewaaide verkeersborden en afgerukte takken. Lege vrachtwagens en aanhangers kunnen op dijken en viaducten extra hinder ondervinden. “Pas het rijgedrag aan de omstandigheden aan”, adviseert Rijkswaterstaat.

Volgens het instituut is de storm tussen 14:00 en 23:00 het krachtigst in de zuidelijke provincies van het land. In het begin van de middag is er ook kans op neerslag. De buien gaan gepaard met regen, natte sneeuw, hagel en mogelijk onweer. Het buiige weer houdt waarschijnlijk tot vrijdag aan.

Tummers advertentie