Vrouw aangehouden voor oplichting

Regio Roermond

Een 26-jarige vrouw uit Roermond is woensdagochtend rond 10.00 uur op de Akkermunthof aangehouden op verdenking van grootschalige oplichting via het internet. De politie Roermond had ongeveer 8 aangiften gekregen in de afgelopen weken waarbij personen aangaven dat hun adressen valselijk werden gebruikt als bezorgadres voor niet door hen bestelde goederen.

De verdachte bestelde onder valse naam goederen zoals kinderwagens, huishoudelijke spullen en bankstellen via webshops op het internet en liet deze vervolgens op willekeurige locaties bezorgen. De vrouw hield in de gaten op welk tijdstip de goederen werden geleverd en nam deze spullen dan zogenaamd voor de bewoners in een bepaalde wijk in bewaring. Hierdoor kreeg de vrouw de spullen in bezit en kwam de betaling bij andere personen terecht. Een deel van de goederen werd door haar vervolgens weer via Marktplaats verkocht. De politie is de vrouw vervolgens op het spoor gekomen door onderzoek en heeft haar woensdag aangehouden. Ze is overgebracht naar het politiebureau en zit vast.

Tummers advertentie