Veel N-Limburgse campings voldoen aan brandveiligheidsplan

Gem. Beesel Regio Peel en Maas Regio Roermond Regio Venlo

Ruim 70% van de campings in Noord-Limburg voldoen aan het brandveiligheidsplan van de veiligheidsregio, dat blijkt uit cijfers die omroep L1 donderdag bekend maakte. In de gemeente Beesel, Venlo en Roermond voldoen alle campings aan het veiligheidsplan. Z’n 20% van de campings in Noord-Limburg hebben geen plan of hebben het niet goed uitgewerkt de koplopers zijn Bergen en Venray. In de gemeente Bergen zijn dat er 11 van de 18, en in Venray 6 van de 18 die niet voldoen aan het plan.

In de gemeente Peel en Maas hebben vier campings geen brandbeveiligingsplan van de 23 kampeerterreinen. Het plan schrijft onder meer voor dat paden op vakantieaccommodaties moeten breed genoeg zijn voor brandweerwagens. Ook moeten er genoeg blusmiddelen en water aanwezig zijn. Caravans moeten ver genoeg uit elkaar staan om te voorkomen dat de brand overslaat.

Tummers advertentie