Rembrandtstraat verlost van wateroverlast na herinrichting

Nieuws Reuver

Jarenlang liepen in de Rembrandtstraat tijdens en na een hevige regenbui kelders en garages onder water. Grootste boosdoener was de alsmaar voortwoekerende wortelgroei in het rioleringssysteem. Het probleem werd aangekaart tijdens de periodieke praatavonden in het gemeentehuis.

Bij monde van verantwoordelijk wethouder Jan Smolenaars stelde de lokale overheid 130.000 euro beschikbaar om het euvel te verhelpen, waardoor begin dit jaar kon worden begonnen met de werkzaamheden. Bomen werden uit de grond getrokken, het afwateringssysteem werd vernieuwd en afgekoppeld van dat van het nabijgelegen bedrijvengebied, er kwam een nieuw trottoir, de straat werd voorzien van klinkers en jonge bomen werden aangeplant.

Dat nieuwe aanzicht moest natuurlijk gevierd worden. En dat gebeurde afgelopen zaterdag 14 december. ’s Ochtend vond er allereerst een soort flashmob van ballonnen plaats en werden gevels en lantaarnpalen kleurig versierd. ’s Middags vond er onder een stralend decemberzonnetje een inhuldigingsfeestje plaats, waarbij nagenoeg alle bewoners acte de présence gaven. Er was Glühwein voor de volwassenen en limonade en koekjes voor de kinderen. Joekskapel Keisjlech zorgde voor de muzikale omlijsting. Wethouder

Smolenaars onderstreepte in zijn toespraak het belang van participerende bewoners. Bovendien toonde hij zich aangenaam verrast over de grote opkomst. “Deze (hernieuwde) kennismaking is goed voor de saamhorigheid in de buurt en wie weet heeft de gemeente nog wel een potje met geld klaarliggen voor een straatbarbecue komende zomer.” Besloot de bestuurder zijn speech in de buitenlucht.

Foto: Pieter Duijf
Tummers advertentie