Ruivers volkslied Nol Wassen onthuld

Nieuws Reuver

Woensdagmiddag is op het Raadhuisplein het Ruivers volkslied van Nol Wassen onthuld. De tekst staat in een boom bak naast het VVV-kantoor. Bij de onthulling waren ook de wethouders Bram Jacobs en Jan Smolenaars aanwezig, de burgemeester Petra Dassen hielp mee met het onthullen van de drie bladen.

Gemeente raads-lid Jeanne Roelofs laat op Twitter weten: “Mien dörpke” Oppe Ruiver. Prachtig Ruiversvolkslied van Arnold Wassen n ereplaats in t midden “Oppe Ruiver“. Afgelopen zomer kreeg Nol te horen dat hij kanker heeft en niet meer lang te leven zou hebben, sinds dien doet hij het rustiger aan liet hij weten destijds in een interview. Nol schreef al jaren liederen voor het LVK, twee keer won hij, in 1978 en 2001. Vorig jaar ontving hij nog het Veldeke Oeuvre prijs. Het lied is vanaf heden te lezen op de drie bladen op het Raadhuisplein in Reuver. Het volkslied is geplaatst op initiatief van kunst stichting Eskacé.

Tummers advertentie