Burgemeester Bladel verhuist terug naar Kessel

Regio Peel en Maas

De burgemeestervan het Brabantse Bladel Boy Swachten, verhuist terug naar Kessel. Dit omdat hij zijn dubbele woonlasten niet langer kan betalen, meldt Omroep Brabant.

Swachten krijgt zijn huis in Kessel, waar hij eerst burgemeester was, maar niet verkocht. Daarnaast huurt hij een woning in Bladel, omdat een burgemeester moet wonen in de plaats waar hij werkt. Drie jaar lang kreeg Swachten een tegemoetkoming voor de dubbele woonlasten, maar die regeling liep op 1 november af.

Swachten heeft aan de gemeenteraad van Bladel laten weten dat hij daarom genoodzaakt is tijdelijk terug te keren naar Kessel, in elk geval tot hij zijn huis daar heeft verkocht. De raad betreurt de verhuizing, maar heeft begrip voor de overmacht van omstandigheden waarin de burgemeester verkeert.

Tummers advertentie