Dirigent Laurens Hendrikx stopt bij Reuverse Harmonie

Events Nieuws Reuver

Op zaterdag 4 en zondag 5 januari 2014 organiseert de Reuverse Harmonie haar jaarlijkse Nieuwjaarsconcerten.
Zoals dit al sinds 1998 gebruikelijk is, zal het Philharmonisch Gezelschap Reuver ook het nieuwe jaar 2014, inluiden met een schitterend concert uitgevoerd door de harmonie o.l.v. haar dirigent Laurens Hendrikx; en ook deze keer wordt het concert gecompleteerd met verrassende optredens van diverse lokale en regionale artiesten.

Zo staan o.m. optredens op het programma van Geralt van Gemert uit Sittard, befaamd om zijn veelzijdigheid in zang en performance,maar ook van Kevin Gorczynski, student aan de Utrechtse Dansacademie, die het publiek zal verrassen met ingetogen mime-acts in combinatie met de klanken van de harmonie. Ook ons plaatselijk zangtalent, Pascal Gommans, bekend om zijn voorliefde voor de Duitse schlagers, is van de partij. Judith van Weusten treedt op, studente aan het Conservatorium in Amsterdam met fantastische zang uit de wereld van de musicals maar ook uit het klassieke genre. Het uit 7 vocalisten bestaande ensemble Toesjee zingt -ook samen met de harmonie- in een veelvoud van stijlen en talen.

Uiteraard worden alle artiesten begeleid door de dames en heren muzikanten van de Reuverse harmonie die overigens zelf ook enkele fantastisch mooie -en goed in het gehoor liggende- werken zullen uitvoeren.

Laurens Hendrikx, al sedert 1995 met bijzonder veel succes dirigent van de Reuverse Harmonie, zal tijdens deze Nieuwjaarsconcerten afscheid nemen van de Reuverse vereniging. Het publiek zal bij de muzikale start van het nieuwe jaar getuige zijn van het einde van een unieke samenwerking. “Het is tijd voor vernieuwing”, zoals Laurens zijn vertrek toelicht. Uiteraard wordt tijdens beide Nieuwjaarsconcerten uitvoerig stilgestaan bij dit laatste optreden in Reuver van Laurens Hendrikx.

De organisatie staat ook in 2014 borg voor een ruim 3 uur lang boeiend programma dat zorgt voor een wervelende start in het nieuwe jaar. Het publiek mag genieten van muziek, zang, variété en kan na afloop in de gezellige foyer elkaar het allerbeste wensen voor het nieuwe jaar.

Tummers advertentie