Honderden kilo’s illegaal vuurwerk in beslag genomen

Regio Peel en Maas Regio Roermond

De politie heeft afgelopen dagen honderden kilo’s illegaal vuurwerk in beslag genomen in de regio. Daarbij zijn drie personen aangehouden. In een woning aan de Bonenberg in Roermond trof de politie zondag bij een vuurwerkcontrole ongeveer 25 kilogram illegaal vuurwerk aan. De 25-jarige bewoner is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Door nader onderzoek in de zaak kwam de politie uit bij een bestelbus, geparkeerd op de Linnerweg in Sint Odiliƫnberg. Deze bleek volgeladen met nog ruim 352 kilogram zwaar professioneel vuurwerk. Het is direct in beslag genomen en afgevoerd. De 42-jarige eigenaar van de bestelbus is aangehouden.

In een tuin bij een woning aan de Merumerbroekweg in Herten trof de politie 25 kg professioneel vuurwerk aan. Een 19-jarige jongen uit Linne had het vuurwerk er verstopt. De jongen is aangehouden en het vuurwerk is in beslag genomen.

Zaterdagavond en nacht heeft de politie in een woning in Meijel een grote hoeveelheid vuurwerk aangetroffen. Al het vuurwerk, in totaal ongeveer 250 kg, is in beslag genomen en de 33-jarige bewoner is aangehouden. De verdachte zit nog vast voor nader onderzoek.

Foto: Fer Traugott
Tummers advertentie