Ruiver.nl 2013 in vogelvlucht

Gem. Beesel Nieuws

Het jaar is bijna voorbij, tijd om de balans op te maken van wat Ruiver.nl afgelopen 12 maanden gepresteerd heeft. In 2013 hebben wij z’n 968 berichten gepubliceerd, gemiddeld komt dat neer op 80 per maand. De servers hebben in het gehele jaar meer dan 1,5 miljoen bezoeken verwerkt, wat uiteraard een aantal keren geleid heeft tot storingen. De Ruiver.nl APP (Android en Iphone) is sinds november verkrijgbaar voor bijna alle smartphones, momenteel is de app al z’n 2000 keer gedownload.

Meest gelezen items:
Afgelopen jaar hebben wij u weer over veel zaken geïnformeerd, daarvan hebben wij een top drie gemaakt van best gelezen items. De gebeurtenis op de Zonnedauw zal nog lang blijven hangen, een incident waarop wij niet bepaald voorbereid zijn. Door de massale toestroom was de website die dag anderhalf uur niet bereikbaar. In samenwerking met ICT-Websolution hebben wij de site tijdelijk op een andere plek geparkeerd.
Gijzeldrama Zonnedauw: 80.000 keer gelezen
Jongen mishandeld Beeselseweg: 15.000 keer gelezen
Meisje (13) in ziekenhuis na mishandeling: 13.000 keer gelezen

Brandweer:
De brandweer had het dit jaar opvallend drukker dan vorig jaar, z’n 106 keer rukten ze uit. Daarvan was er 30 keer daadwerkelijk brand, waarvan 6 keer buiten de gemeente Beesel. Ook rukten ze een aantal keren uit voor een hulpverlening zoals een ongeval, totaal 16 keer. Op de A73 waren er dit jaar z’n 7 ongevallen nabij Reuver waar de brandweer voor gealarmeerd werd.

Youtube:
Afgelopen jaar hebben wij ook weer tientallen filmpjes gemaakt en op Youtube gezet. De filmpjes werden ook veel bekeken, een top drie van meest bekeken filmpjes afgelopen jaar.
Vrachtauto ramt afzetting op A73 (Horst)
Bestuurder dood na ongeval A73 (Swalmen)
Bestuurder dood na ongeval A2 (Weert)

Talkshow:
In het begin van 2013 is er begonnen met de talkshow Gewoon-Lokaal, met 9 volledige afleveringen en honderden kijkers zijn de leden van de apart opgezette stichting meer dan tevreden. In 2014 worden er opnieuw flink wat afleveringen gemaakt, onderwerpen kunt u zelf aandragen! Kijk op www.gewoon-lokaal.nl voor details.

Toekomst:
Komend jaar willen wij ons dieper gaan concentreren op sport, daarvoor zijn wij uiteraard opzoek naar schrijvers. Ook willen wij, net als afgelopen jaar, komend jaar weer geld inzamelen voor een goed doel door live internet-radio te produceren. Nadat wij bijna 1000 euro hebben opgehaald voor KiKa, willen wij in 2014 voor een ander goed doel geld inzamelen. Begin januari is er een bespreking met de organisatoren over hoe en wat, wel staat vast dat er voor een lokaal goed doel geld ingezameld gaat worden. Zodra dat bekend is berichten wij daar vanzelfsprekend over.

 

Namens de gehele crew van Ruiver.nl: Een mooi en nieuwsgierig 2014!

Tummers advertentie