Veel rook na brand oude kaasfabriek

112 Regio Roermond

Bij de voormalige kaasfabriek in Roermond aan de Prins Bernhardstraat heeft dinsdagavond een flinke brand gewoed. De brandweer vermoedt brandstichting, het vuur ontstond op de binnenplaats in een container naast het leegstaande fabriekspand en sloeg snel over op het gebouw. Even later werd in de buurt een tweede brandhaard ontdekt.

De brand ging gepaard met veel rook. De brandweer heeft tijdens de brand voortdurend contact gehad met het nabijgelegen Laurentius ziekenhuis, omdat de rook die kant uit trok. Er stond een team paraat voor een eventuele evacuatie van het ziekenhuis. Dat hoefde niet in actie te komen. Een daklozen opvangcentrum naast de fabriek is ontruimd door eigen personeel van de opvang.

Na een uur was de brand onder controle. Er is geen asbest vrijgekomen. Wel zijn roetdeeltjes neergedaald in de omgeving. Dat levert geen gevaar op voor de volksgezondheid.

Tummers advertentie