Basisschool Bosdael eerste Euregio-basisschool

Nieuws Reuver

Ontmoeting met de Duitse taal, cultuur en mensen staat al jarenlang hoog in het vaandel op basisschool Bosdael. Zo kennen wij al lang een uitwisseling met een basisschool uit Keulen. Vanaf dit jaar is dat de Rosenmaarschule in Keulen. In de afgelopen twee jaar hebben drie leerkrachten een extra scholingstraject gevolgd om Duits te mogen geven op de basisschool. Het examen aan het Goethe Institut in Bonn is met succes afgelegd.

Dit was voor basisschool Bosdael de laatste stap om uitgeroepen te worden tot Euregioschool Duits. Ter gelegenheid hiervan zal wethouder Vroomen, op vrijdag 17 januari om 11.30 u een bord onthullen in aanwezigheid van de directeur van basisschool Bosdael Frank Beenen, coördinator Duits basisschool Bosdael Clary Coenen, leerlingen en leerkrachten van de groepen 5,6 en 7.

Ook aanwezig zijn o.a. Riet Steffan van de Stichting Movare en Euregioschool, Ruud Halink van de Talenacademie uit Heerlen, Huub Hovens namens de stichting Kerobei, Ludo Peeters van BC Broekhin, Wim Kloth, oud directeur van basisschool de Wildenkamp en leden van de Oudervereniging. Na de onthulling zullen we ons op basisschool Bosdael blijven inzetten voor ontmoetingen rond de Duitse taal en cultuur. Er wordt gewerkt aan een plan om tot een nauwere samenwerking te komen met het Voortgezet Onderwijs. De leerlingen van Bosdael hoeven dan na de basisschool niet opnieuw te starten met Duits, maar kunnen doorstromen. Hierdoor is er sprake van een doorgaande leerlijn voor het vak Duits. Naast deze mijlpaal proberen we collegascholen ook te enthousiasmeren om Duits op de basisschool aan te bieden.

Tummers advertentie