Vervuilde grond na chemische dumping in beek

112 Regio Venlo

In de omgeving van Venlo en Maasbree heeft de brandweer zaterdagochtend op vier plaatsen een nog onbekend aantal, deels lekkende, vaten met duizenden liters chemisch afval gevonden. Het gaat waarschijnlijk om afval afkomstig van de productie van synthetische drugs, aldus een woordvoerder.

De vaten zijn gevonden aan de Lange Heideweg en de Rinkestort in Maasbree en aan de Everlosebeekweg en de Newtonweg in Venlo. Aan de Lange Heideweg en aan de Rinkestort in Maasbree werden vaten van 1000 liter gevonden evenals vaten van kleinere inhoud, zei de woordvoerder. Aan de Everlosebeekweg vond de brandweer twee vaten van 200 liter.

Langs en in een beek bij de Newtonweg telde de brandweer al zeker twintig vaten met verschillende inhoud. Mogelijk is de beek vervuild. Brandweer en politie gaan met het waterschap Peel en Maasvallei overleggen welke maatregelen hier genomen moeten worden.

De brandweer is uitgerukt om de vaten te stabiliseren. Daarna zullen de gemeente en een afvalverwerkingsbedrijf de vaten opruimen en de grond saneren. In Roermond werd afgelopen week ook vaten met chemische afval gedumpt, eind december werden in het bosgebied in Reuver brandende vaten aangetroffen. De LFO van de politie doet onderzoek naar de herkomst van de vaten.

Tummers advertentie