Routenetwerkt voor traktors

Gem. Beesel Nieuws Regio Peel en Maas Regio Roermond Regio Venlo

In Noord- en Midden Limburg moet gewerkt worden aan een veilig routenetwerk voor landbouwverkeer. Er zijn nu te veel knelpunten die gevaarlijke situaties opleveren. De veiligheid vergt samenwerking tussen gemeenten en de provincie. Het rapport ‘Kwaliteitsnetwerk Landbouwverkeer’ dat in opdracht van het Regionaal Mobiliteitsorgaan Midden Limburg (RMO) is gemaakt door een student van de Internationale Hogeschool in Breda.

Het rapport brengt in kaart waar in Noord- en Midden Limburg de knelpunten zitten en hoe ze het beste kunnen worden opgelost. Landbouwmachines en tractoren worden steeds groter en zitten door schaalvergroting in de sector steeds vaker op de weg. Ook moeten ze steeds grotere afstanden afleggen.

Tummers advertentie