Finale Kinjer Vastelaoves Leedjesfestival

Events Reuver

Zondag 9 februari zijn de Windjbuujels uit Reuver in de Schakel gastheer van de grote finale van het 15e KVL. Het KVL organiseert jaarlijks het festival waarbij beste en leukste “kinjervasteloavesleedje” van Limburg wordt gekozen. Dit gebeurt via voorrondes en een finale. Het KVL is er voor kids van de basisschool. Zondagmiddag rond de klok van 16.00 zal bekend zijn wie van de 11 finalisten het beste en leukste kinjervastelaovesleedje van Limburg heeft gemaakt.

Het mogen organiseren van de KVL finale is de kroon op de parel van een koers die de Windjbuujels in 2008 zijn ingeslagen. Van oudsher hebben de Windjbuujels een lange en grote traditie als het om “vastelaovesleedjes” gaat. Dit heeft in de loop der jaren vele finalisten en zelfs enkele winnaars van het LVK opgeleverd. Een traditie die we graag willen vasthouden. Om ook de jeugd enthousiast te maken en houden voor het zingen en schrijven van “vastelaovesleedjes” hebben we in 2008 voor het eerst een “Blageleedjesmiddag” georganiseerd. Een evenement dat inmiddels niet meer weg te denken is op de “Ruiverse vasteloaveskalender”. Dat deze opzet succesvol is blijkt wel uit het feit dat sinds 2008 minimaal één “Ruiverse” deelnemer de finale van het KVL heeft weten te bereiken. We zijn dan ook supertrots dat we 9 februari de finale van het KVL mogen organiseren en met de “LaLaLadies” wederom een finalist in ons midden hebben. Wie had dat bij de start van het blaageleedjesfestival kunnen bedenken?

De organisatie van dit evenement gaat niet vanzelf. We zijn dan ook blij dat we kunnen rekenen op de hulp van de vrijwilligers van Windjbuujelsjeug en de ondersteuning van de gemeente Beesel. Zonder deze inzet en ondersteuning is de realisatie van dit evenement onmogelijk.

De grote populariteit en aantrekkingskracht van het KVL blijkt wel uit het feit dat de finale al enkele weken is uitverkocht. Degenen die geen kaarten hebben kunnen bemachtigen hoeven echter niet te treuren. L1 maakt namelijk een rapportage van 55 minuten die de komende weken regelmatig wordt uitgezonden. Iedereen kan dus genieten van dit prachtige spektakel.

Tummers advertentie