Euroceramic Belfeld sluit toch haar deuren

Regio Venlo

Kleiwarenfabriek Euroceramic in Belfeld sluit alsnog zijn deuren, dat maakte L1 maandag bekend. Met de sluiting komt er een einde aan ruim 140 jaar kleiwarenindustrie in het dorp, de fabriek in Reuver sloot aantal jaren geleden al. Door de sluiting dreigen ongeveer 70 mensen hun baan te verliezen.

Twee jaar geleden legde bijna 80 werknemers het werk neer omdat er 20 banen verloren dreigde te raken na een reorganisatie. Een sociaal plan werd eerder door het personeel afgewezen. Na enkele dagen staken werd toch het sociaal plan aangenomen waarna er 15 vaste arbeidsplaatsen verdwenen. Met de aangekondigde sluiting komt nu het volledige personeel op straat te staan. De eigenaar van de fabriek zegt tegen L1 een oplossing te zoeken voor het personeel, maar wil het besluit verder niet toelichten.

Tummers advertentie