Sneeuwveger voor ijsclub Meerlebroek

Gem. Beesel Nieuws

Het rijke verenigingsleven van de gemeente Beesel  wordt uitgebreid meteen heuse ijsclub met de naam ‘Meerlebroek’. De naam Meerlebroek  is ontleend aan de ligging van de plassen die ter compensatie van de natuur zijn aangelegd tussen de A73 en de Duitse grens. Sinds de aanleg van deze plassen is hier vrijwel jaarlijks geschaatst. Sneeuwval gooide de laatste jaren regelmatig roet in het eten.

Hierdoor kwam de ijspret abrupt teneinde en groeide het ijs in het beginstadium te weinig bij om van een verantwoorde ijsvloer te kunnen spreken. Hierop besloten Ron Ligthart, Jeroen Pollen, Andy van Helden en Marco Rijk, allen fervent schaatsliefhebber,het onderhoud van de ijsbaan in het vervolg uit te voeren. Zij hebben uit eigen middelen een veegmachine aangekocht met een steun in de rug van gemeente Beesel d.m.v. een subsidie in het kader van burgerparticipatie. Het bestuur  van ijsclub “Meerlebroek”  hoopt dat het nu en in de komende jaren nog flink gaat vriezen, zodat jong en oud verzekerd zijn van een natuurijsbaan die er geweldig bij ligt!

Tummers advertentie