Reuver 7e op LVK

Events Nieuws Reuver

De Toddezèk uit Grubbenvorst tijdens de finale in hun woonplaats het LVK gewonnen met het lied ‘Onhendig Leedje’. Het was een spannende finale, want de Toddezèk kregen in totaal evenveel punten als Spik en Span uit Susteren. Beide deelnemers kregen in totaal 65 punten van de 5 jury’s. Het reglement zegt in een geval van een ex aequo dat het aantal stemmen van de hoofdjury doorslaggevend is. De Toddezèk kregen 13 stemmen van de hoofdjury, Spik en Span 7.

Vanuit Reuver deden “De Haries” mee in de finale met een nummer geschreven door Nol Wassen, hun eindigde op de 7e plek. Vanwege de ernstige ziekte die Wassen heeft is het de laatste keer dat hij een nummer schrijft voor het LVK. Afgelopen jaren behaalde de geschreven liedjes door Wassen twee keer de 1e plek in het LVK, zoals in 1978 met “De Zaagte Geej” en in 2001 “Good geammezeerd”. Op Twitter was er tijdens de finale veel lof voor het LVK, zo schreven verschillende mensen op het mini-blog “Allein al veur Nol Wassen mot et leedje van de Haries van oppe Ruiver Winne” aldus verschillende Twitteraars.

Tummers advertentie