Centrum Roermond: Grote rotonde

Regio Roermond

De Roermondse binnenstad is vanaf maandagmorgen 17 februari een grote rotonde. De singels rond het centrum zijn voortaan éénrichtingsverkeer. De wegenlopen onder andere langs het station, de rechtbank en het outlet-center. De afgelopen jaren liep het verkeer daar steeds vaker vast door het vele verkeer dat via het centrum de N280 op wil rijden. De Roerkade, die al langere tijd éénrichtingsverkeer is, is zo ingericht dat het snel te realiseren is om verkeer in beide richtingen weer mogelijk te maken. Vanwege statiefestatie is dat dan ook nodig. Op carnavals-maandag en dinsdag is de Roerkade helemaal afgesloten, vanwege de optocht en het Bacchusdrieve. Daarna zal de Roerkade weer eenrichtingsverkeer worden.

Onlangs is begonnen met het werk aan de zogenoemde singelring. De reconstructie duurt tot eind dit jaar.  De gemeente verwacht extra verkeersbewegingen op de Bredeweg. Daarom zijn er deze week verkeerslichten geplaatst ter hoogte van de Nassaustraat.

Tummers advertentie