Windjbuujel binnen 24 uur ontvreemd op Raadhuisplein

Nieuws Reuver

Traditioneel hijst Vastelaovesvereiniging de Windjbuujels na het uitroepen van de prins de Windjbuujel op het Raadhuisplein in Reuver, zo ook afgelopen zondag, echter bleek maandagochtend de windjbuujel te vervangen zijn door een onbekende vlag.  Twee jaar geleden werd het icoon van de vereniging ook al ontvreemd, tegen betaling van een vat bier werd de windjbuujel weer terug gegeven. Dit jaar heeft Vastelaovesvereiniging de Vreigeliers uit Haelen (kaart) binnen 24 uur de windjbuujel uit de mast gehaald en vervangen door een eigen vlag.

Op de mast hebben ze een begeleidend briefje op gehangen, onder andere om aandacht te vragen voor hun prins Fred (Van Brasserie Effe, gelegen aan het Raadhuisplein). De Haelenaars nodigen de Windbuujels uit om naar de receptie te komen van Fred op zondag 23 februari, de dag dat Bacchus Olaf zijn receptie heeft. De Vreigeliers schrijven ook op het briefje op de hoogte te zijn van de beloning bij teruggave.

** UPDATE 18-2-2014 **
De prins is dinsdagochtend om elf over elf gesignaleerd bij de ‘ Vreigeliers paal” op de markt in Reuver, onder beveiliging. De windjbuujels hebben namelijk posters verspreid om uit te kijken naar Fred en de inlichtingendienst van de vereniging te bellen als hij gezien werd.

Tummers advertentie