Bacchus Olaf stelt Windjbuujel-dief voor dilemma

Reuver

Prins Fred (uit Haelen) die in de nacht van zondag op maandag de Windjbuujel op het Raadhuisplein in beslag heeft genomen is voor een dilemma komen te staan. Bacchus Olaf en gevolg zijn namelijk afgelopen nacht in Haelen op bezoek geweest om te zorgen dat de Windjbuujel terug keert.

Bij het huis van Fred stond een bord in de tuin die kenbaar maakt waar de prins woont, iets wat op de septor na belangrijk is. Fred had aangegeven de Windjbuujel terug te willen geven als er a.s een delegatie naar de receptie komt in Haelen, echter heeft Olaf dan ook zijn receptie bij Ronckenstein die middag.

Olaf nodigt daarom Fred uit om zijn attributen te komen halen bij zijn receptie, als hij daar dan toch meteen is kan hij de Windjbuujel terug overhandigen. Echter eist de Bacchusklup nog meer, namelijk een tegoedbon voor de gehele club bij Brasserie Effe, waar Fred namelijk kok is.

Het is gebruikelijk dat carnavals verenigingen met elkaar ‘de strijd’ aan gaan. CV De Drake uit Beesel wist ooit de mutsen van de Windjbuujels te machtigen.

Tummers advertentie