Roemeense bendeleden gepakt op A73 bij afslag Beesel

Beesel Nieuws

De politie heeft dinsdagmiddag twee Roemenen aangehouden omdat ze onterecht stilstonden op een autosnelweg. De mannen van 30 en 25 jaar waren op de A73 vermoedelijk goud aan het verkopen. De politie reageert alert op meldingen over internationaal rondtrekkende criminele groepen (mobiel banditisme).

Naar aanleiding van meldingen controleerde de politie het voertuig bij de afslag Beesel. Volgens een melding stond een man wild te zwaaien om auto’s tot stilstand te brengen. De verdachten gaven aan dat ze niet verder konden rijden en geld wilden.

De inzittenden bleken (nep)sieraden bij zich te hebben. De sieraden werden in beslag genomen door de politie en vervolgens vernietigd. De bestuurder kreeg een boete van 377 euro wegens stilstaan op de autoweg.
De bijrijder had nog een boete van 187,50 euro openstaan. Daarnaast herkende het systeem het betreffende kenteken. Hieruit bleek dat de inzittenden van het voertuig hebben getankt zonder te betalen, in de omgeving Tilburg.

Tummers advertentie