Poll: Op wie stemt u 19 maart?

Gem. Beesel Nieuws

Het zal u vast niet ontgaan zijn, op 19 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen in Nederland. In de gemeente Beesel doen dit jaar 4 partijen mee met de verkiezingen, namelijk de VLP, CDA, Beeselse Lijst en PvdA. Wethouder Ton Verlijsdonk van de VLP heeft zich niet meer herkiesbaar gesteld. Wethouder Jan Smolenaars wel, hij staat 2e op de lijst en kandidaat-wethouder. Bij het CDA is wethouder Terence Vroomen niet meer beschikbaar. De tweede CDA-wethouder Bram Jacobs (28 pas) is lijsttrekker, net als 4 jaar geleden.

In 2011 stapte raadslid Peter Cox uit de VVD; later sloot hij zich aan bij de VLP. Daardoor kreeg de coalitie een ruimere meerderheid. De VVD doet niet meer mee aan de verkiezingen. De PvLD van Cor Bosman zou meedoen maar heeft daar uiteindelijk toch vanaf gezien omdat te weinig mensen op de lijst wilden staan.

Bij de verkiezingen in 2010 behaalde de VLP 5 zetels, VVD 3, CDA 3, PvdA 2 en de Beeselse Lijst 2. Tijdens de verkiezingen van dit jaar organiseert de gemeente in het zalencentrum de Schakel verschillende activiteiten, rond middernacht worden de uitslagen verwacht.

Gewoon-Lokaal maakte een verkiezingsuitzending om u als burger te informeren over de partij standpunten. De vier partijen zijn over veel punten in het algemeen eens, echter in het WMO-beleid zijn de verschillen wat groter. Klik hier om de uitzending te bekijken.

[poll id=”12″]

Tummers advertentie