Politie gaat Mobiele Eenheid dagelijks inzetten

112 Nieuws

De politie gaat de ME (Mobiele Eenheid) dagelijks inzetten voor reguliere politie taken. De politie is namelijk gestart met een landelijke pilot op gebied van paraatheid van de mobiele eenheid.

Dagelijks is er in Limburg in kader van die paraatheid een groep van acht ME’ers ingepland, die wordt ingezet voor regulier politiewerk. U moet dan denken aan het posten op inbrekers, uitvoeren van verkeerscontroles of voetsurveillance door wijken. Tijdens het uitvoeren van deze werkzaamheden zijn zij gekleed in het regulier ME-tenue z√≥nder wapenstok, schild en helm.

Doet zich iets voor in de regio waar deze collega’s voor daadwerkelijk ME-werk moeten worden ingezet, zijn zij direct beschikbaar. De wijkagent Jeroen de Reuver laat weten dat het om een proef gaat dat tot juni duurt “Wees dus niet verbaasd! Wij, en zeker ook zij, zijn er juist voor om u een veiliger gevoel en een veiligere wijk te geven” aldus de wijkagent.

Tummers advertentie