VMBO Broekhin Swalmen voorlopig nog niet naar Reuver

Gem. Beesel Nieuws

De Broekhin in Swalmen blijft nog een jaar langer open als het aan het schoolbestuur ligt. De school heeft een verzoek ingediend bij de gemeente Roermond om ook in het schooljaar 2015-2016 nog les te kunnen geven in het schoolgebouw in Swalmen. De Stichting Onderwijs Midden Limburg (SOML) is nog in gesprek met de gemeente Beesel over de komst naar Reuver en dat lijkt dus meer tijd in beslag te gaan nemen. In eerste instantie zou Swalmen al met ingang van het schooljaar 2015-2016 de deuren sluiten. Pas daarna zal de school verhuizen naar Molenveld-zuid in Reuver zodra die locatie verbouwd is, dat wordt nu dus naar alle verwachting een jaar later.

Door de aanvraag van het SOML om de locatie in Swalmen nog één jaar langer open te houden, blijft het vmbo onderwijs in Swalmen tenminste tot schooljaar 2016-2017 behouden, zo laat de stichting woensdag weten.

Tummers advertentie