Doorstart Hovuma door onbekende klant-investeerder

Nieuws Reuver

Amper een week na het faillissement heeft Hovuma Magazijnstellingen uit Reuver een doorstart kunnen maken. Onder de vlag van een nieuwe, kapitaalkrachtige investeerder gaat het bedrijf een nieuwe toekomst tegemoet. De naam Hovuma Magazijnstellingen en de producten blijven. Er zijn zelfs al plannen voor uitbreiding van het productgamma. ‘We zijn er uiteindelijk sterker uit gekomen‘, stelt directeur Piet Sanders na een hectische tijd. ‘Van de 26 mensen die voor het faillissement in dienst waren werken er nu weer 18 voor ons.

Iets meer dan een week na het faillissement vond het bedrijf een nieuwe, kapitaalkrachtige investeerder en kon een doorstart worden gemaakt. Sanders: ‘Het leeuwendeel van onze klanten heeft gelukkig helemaal niets van de voorbije ellende meegekregen. We konden gewoon orders blijven aannemen en verwerken. Meer dan voorheen zelfs.‘ Dat heeft deels te maken met de nieuwe koers die is gekozen, waarbij Hovuma zich niet langer hoofdzakelijk richt op de Benelux-markt, maar ook de Duitse markt in het vizier heeft. De eerste grote projecten, goed voor zo’n 15 procent van de omzet, zijn reeds binnen. Op de langere termijn hoopt Hovuma door te groeien naar circa 50 procent omzet uit het buitenland.
Over de investeerder wil Sanders nog wel kwijt dat het vroeger een klant was en nu nog steeds producten afneemt van Hovuma. De investeerder is volledig eigenaar van Hovuma en Sanders is aangesteld al uitvoerend directeur.

Tummers advertentie