Reuverse liedjesmaker Nol Wassen overleden

Nieuws Reuver

De Reuverse liedjesmaker Nol Wassen is donderdag op 76-jarige leeftijd overleden, dat heeft de familie bekend gemaakt. Hij stierf aan de gevolgen van kanker. Nol staat in de gemeenschap en regio bekend om zijn teksten die hij schreef voor verschillende vastelaovend liederen. Liedjes van zijn hand wonnen twee keer het LVK en in zijn eigen Reuver haalde hij menigmaal het podium op de jaarlijkse liedjesavond. Ook dit jaar haalde zijn ‘Dao hange de sjlingers’ de finale van het LVK. Het was uiteindelijk zijn laatste schlager.

Onlangs werd op het Raadhuisplein in Reuver het Ruivers Volkslied onthuld, drie grote platen met daarop de tekst, geschreven door Nol. In 2012 won Nol het Veldeke Oeuvre-Priés, die werd uitgereikt tijdens de Nach van ’t Limbugse Leed. Nol was tijdens de vastelaovend in 1961 prins van de Windjbuujels onder het motto “Houw èns op die kis“. De Windjbuujels hebben laten weten dat zij later met een officieel bericht komen op dit grote verlies.

De burgemeester heeft ook gereageerd op het overlijden van Nol. Zij zegt geschrokken te zijn toen zij het nieuws hoorde. ‘Ondanks dat het er wel aan zat te komen, ben ik geschrokken. Dit is een groot verlies voor de gemeenschap, iedereen kende Nol wel. De komende jaren ofwel decennia zal de inbreng van onze ere-burger kenbaar zijn. Onze gedachten gaan uit naar alle familie leden en vrienden van Nol’ aldus Petra Dassen.

Tummers advertentie