Matig Bieslo in mineur Horn wint in Beesel

Beesel Nieuws Sport

Vijfdeklasser Bieslo (5D) heeft afgelopen zondag op eigen veld een teleurstellende 0-2 competitienederlaag geleden tegen Horn. De formatie van trainer Ed Teunissen acteert vooralsnog erg wisselvallig.

Met gebogen hoofden stapten de voetballers van Bieslo van het veld. De klinkende 1-5 uitzege bij hoogvlieger Kessel, een week eerder, was in één klap waardeloos. Bieslo had tegen Horn ook geen zege verdiend. Het spel was erg matig, hoewel de Beeselnaren voor de pauze enkele mooie kansen kregen op de openingstreffer. Die waren aan de doorgaans trefzekere Jasper van de Boel niet besteed. Eerst schoot hij de bal knullig naast. Zijn tweede inzet verdween rakelings over de lat, waardoor Horn in de wedstrijd bleef. Datzelfde Horn haalde overigens wel rendement uit de geboden mogelijkheden. Spits Ben Barten rondde in de dertiende minuut een aanval over meerdere schijven af: 0-1. De defensie van Bieslo maakte bij die tegentreffer geen al te beste indruk.

Oefenmeester Teunissen van Bieslo gaf zijn team tijdens de pauze een fikse uitbrander. Veel haalde het niet uit. Bieslo bleef pover voetballen. Wat de Beeselnaren ook probeerden, echte doelkansen kwamen er niet. Tot overmaat van ramp moest Roy van Rijswick van Bieslo vanwege een tweede gele, en dus rode kaart van het veld. Horn, dat al zes duels niet meer had gewonnen, loerde intussen op een counter. Die strijdwijze leverde tien minuten voor tijd prompt succes op toen de vrijgelaten Jordy Cox de hoek voor het uitkiezen kreeg: 0-2. Sluitpost Daan Reijnders van Bieslo was kansloos.

Ook het slotoffensief van de thuisploeg leverde niets op, zodat het bij een teleurstellende nederlaag bleef: 0-2. Leider Piet Geerlings van Bieslo baalde; “Terecht verloren. Meer kan ik er niet van maken. We hadden voor de rust drie of vier keer moeten scoren. Dan was er niets aan de hand geweest. Dit doet pijn.

Kerngegevens:
Beesel, afgelopen zondag:
BIESLO – HORN 0-2
13. Ben Barten 0-1, 80. Jordy Cox 0-2. Scheidsrechter: Bloemen (Blerick). Toeschouwers: 150. Rode kaart (2x geel): Roy van Rijswick (Bieslo).

Tummers advertentie