Voorspelling: zeer lage opkomst bij verkiezingen

Gem. Beesel

Waarschijnlijk komt woensdag niet meer dan 43 procent van de stemgerechtigden opdagen bij de stembus. Deze verwachting voor de laagste opkomst ooit bij gemeenteraadsverkiezingen blijkt uit onderzoek in opdracht van de NOS. Slechts 43 procent van de ondervraagden, zegt te gaan stemmen.

Laagste ooit
Bij de vorige verkiezingen voor de gemeenteraden in 2010 ging 54 procent van de kiezers stemmen. Dat was al het laagste percentage ooit, aldus de NOS. Na de afschaffing van de stemplicht in 1970 schommelde de opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen rond de 70 procent. Vanaf 1990 zette een dalende trend in.

In de gemeente Beesel zijn er 4 partijen om op te stemmen, nu de VVD niet mee doet is er weinig keuze voor te kiezen. Ook de programma’s van de vier partijen lijken veel op elkaar. De VLP en het CDA lijken de twee grootste te worden, dat blijkt uit de peiling van Ruiver.nl. De gemeente Beesel hoopt dat iedereen gebruik maakt van hun stemrecht, via een ‘mobiel stembureau’ hoopt men veel stemmen binnen te halen. Vanaf 21:30 is er in de Schakel in Reuver een avondprogramma met als afsluiting de officieuze uitslag, die is vanaf het begin te volgen op Ruiver.nl via www.ruiver.nl/live.

Tummers advertentie